diumenge, 24 de maig de 2015

Tret de sortida de l'embarcador 2015

A la vora voreta del riu, en l'únic punt on els manlleuencs -i els visitants- podem creuar el "mur de la vergonya" que separa el nostre poble i els seus habitants del nostre estimat Ter, en els miseriosos 30 metres accessibles dels 2 Km que el riu acaricia Manlleu; els únics 30 metres en què els 20.000 manlleuencs podem atansar-nos-hi i tocar les seves aigües i contemplar sense barreres el seu fluir alegre, hi ha l'embarcador del Ter.
Fruit de la tossuderia del Grup deDefensa del Ter, que no vam parar fins aconseguir que un ajuntament fes un petit queixal al mur per poder arrribar a l'aigua i avarar quatre piragües i darrera seu, propiciar que tot Manlleu pogués reconquerir, si més no un trosset, del riu que la contaminació i un mur estúpid ens havien robat.
I vam reeixir, i amb el temps l'embarcador ha esdevingut un dels indrets més estimats del poble, un dels centres on la festa i les celebracions ciutadanes de tota mena han trobat el seu marc ideal.
El GDT, tossuda i alegrement no hem parat fins poder oferir als vilatans un exquisit servei de begudes i amanides i pizzes i pamtomàquet i llimoneta i cafetons i fruita i gelats i jo-què-sé més. Això sí, tot ecològic i/o de proximitat i boníssim.
Clar que, si hom busca felicitat, ara que ve el bon temps, un capvespre tranquil, a la fresqueta sota els arbres, en un paratge encisador, amb la millor companyia, degustant un saborós sopar mentre gaudeix d'un dels espectacles de les "Llunes del Ter", indubtablement és el més adient per trobar-ne.
Vès, petites -o grans- delícies que la vida ens obsequia.

Jesús Soler Vilaró
22 de maig de 2015